PRACUJEMY Z PASJĄ
Upalny lipiec 2016 roku – wtedy wszystko się zaczęło!
Od chwili otwarcia gościmy kilkadziesiąt osób każdego dnia, a pierwszych gości weselnych przyjęliśmy już miesiąc od otwarcia.
Przez kilka lat działalności zmieniło się wiele, ale na pewno nie zmieniła się nasza wiara w to, że wyłącznie zgrany zespół może każdego dnia sprostać wyzwaniom prowadzenia restauracji oraz organizacji uroczystych spotkań.
Amuza stworzona jest z ludzi, którzy kochają to, co robią. Każdego dnia wkładamy całe serce w swoją pracę, aby dostarczać naszym Klientom usługi najwyższej jakości.
Zobacz, kto wchodzi
w skład „Drużyny AMUZY”
Nasz zespół

Agata
Zalożycielka
Założycielka i wraz siostrą Moniką współwłaścicielka Amuzy. Codziennie dba o to aby wszystko grało jak w zegarku. Wierzy, że każda duża rzecz składa się z masy szczegółów, które trzeba dopilnować. Często spotkacie ją pilnującą przebiegu uroczystości lub wspólnie ustalicie jej przebieg. W czasie wolnym ogra Was na konsoli a wieczór spędzi tanecznie na Zumbie. W restauracji zamówi tagliatelle z owocami morza i kieliszek białego wina.

Monika
Zalożycielka
Założycielka i wraz z siostrą Agatą współwłaścicielka Amuzy. To ona dba aby każdego dnia w restauracji i na Państwa uroczystościach pracowali nasi najlepiej przygotowani pracownicy. Jest naszym strażnikiem finansów i przepisów ponieważ wolimy aby to goście jedli u nas niż być zjedzonym przez urzędy. Jak wieczory to książka z dziedziny psychologii lub film z gatunku thriller a jak urlop to białe szaleństwo zimą i morska bryza latem. W restauracji zamówi krewetki i prosecco.

Marcin
Zalożyciel
Założyciel Amuzy. Z głową pełną pomysłów ciągle by coś zmieniał (na szczęście Agata i Monika sprowadzają go na ziemię). Ciągle w ruchu, lubi majsterkować i naprawiać więc wszystkie sprawy techniczne spoczęły na jego barkach. Prywatnie uwielbia biegać a biega bo za bardzo kocha słodycze. W restauracji zamówi danie z wołowiny i piwo witbier.

Marta
Manager
W firmie od początku 2018. Dziś to u niej dowiecie się wszystkiego odnośnie uroczystości, ustalicie menu i ustalicie wszystkie szczegóły wymarzonego spotkania. W domu ma pod opieką 4 dzieci, męża i psa więc nie ma takiej imprezy, której nie dopilnuje w perfekcyjny sposób. W restauracji zamówi stek średnio wysmażony i czerwone wino.

Marlena
Manager
Postanowiliśmy rozszerzyć nasz zespół w 2022r. o drugiego managera i tak dołączyła do nas właśnie Marlena. Dzięki bogatemu doświadczeniu zebranemu od 2011r. w topowych trójmiejskich restauracjach i hotelach dziś cieszymy się, że może odpowiadać bezpośrednio za naszą restaurację. Wraz z Martą przygotowują wyjątkowe imprezy okolicznościowe. W restauracji zamówi owoce morze i wino riesling.

Paweł
Szef kuchni
Szef kuchni od początku istnienia Amuzy. Swoją przygodę rozpoczął w Grudziądzu a jego droga wiodła przez różne miasta i różne obiekty gastronomiczne. Gotował również jako reprezentant Polski na targach Berlinie, brał udział w konkursach kulinarnych, szykował dania dla kilkuset ludzi w szczerym polu. Dzięki niemu nie boimy się największych wyzwań i niespodzianek. W restauracji zapyta czy może sam ugotować a jeżeli nie będzie mógł to poprosi o rybę słodkowodną i colę.

Jakub
Członek „Drużyny kuchni"
Nasz najmłodszy stażem członek „Drużyny Kuchni”. Kończąc ładnych kilka lat temu grudziądzki gastronomik ruszył do pracy w hotelach nie dając sobie chwili przerwy. Prywatnie gra na gitarze i jeździ na motorze. W restauracji zamówi średnio wysmażonego steka z polędwicy wołowej i piwo.

Jacek
Członek „Drużyny kuchni"
Dołączył do zespołu na początku 2020 roku, doświadczenie zdobywał w zagranicznych hotelach, najbardziej lubi szykować dania mięsne i je kosztować. Prywatnie jest chodzącą encyklopedią sportową, śledzi rozgrywki w wielu dyscyplinach a pamięć do wyników jest wprost imponująca. W restauracji zamówi krwistego steka wołowego i piwo.

Weronika
Członek „Drużyny kuchni"
W firmie od września 2017 roku, zaczynała z nami swoją gastronomiczną przygodę jako uczennica i przez 3 lata szkoliła się przechodząc trudną drogę od „nie chcę nic więcej gotować a kuchnia jest najgorszym pomieszczeniem” do „co by tu jeszcze przygotować” a my czasami musimy ją na siłę odsyłać do domu. Aktualnie pracuje jako młodszy kucharz. W restauracji zamówi makaron z kurkami i brokułami z lemoniadą.

Daria
Członek „Drużyny kuchni"
Z nami od samego początku (była pierwszą osobą, która dołączyła do nas od momentu otwarcia), spokojna dusza, ale w kuchni pracuje szybko i sprawnie. Kiedy ktoś chce pogadać to wiadomo, że z Darią najlepiej. W restauracji zamówi: sharmę drobiową i colę.

Alina
Członek „Drużyny kuchni"
Pracuje z nami od samego początku, wieloletnie doświadczenie gospodyni domowej przeniosła do nas dzięki czemu wiele dań możemy śmiało nazwać prawdziwie domowymi. Pierogi czy nasz makaron to na 100% jej dzieła. W restauracji zamówi coś słodkiego i kawę.

kinga
Obsługa sali
Możecie ją spotkać w naszej restauracji od dnia otwarcia. Uśmiech i uprzejmość to jej cechy, które są doceniane przez naszych gości, dzięki czemu otrzymała I miejsce w plebiscycie Mistrzowie Smaku w kategorii Kelner Roku. Prywatnie miłośniczka górskich wycieczek. W restauracji zamówi wegetariańskie gnocchi ziołowe i wodę niegazowaną.

Kornel
Obsługa sali
Dołączył do nas w połowie 2022 roku, podobno grzeczny i ułożony, można by rzec – oaza spokoju, ale my doskonale wiemy, że w środku drzemie ogień. W domu uwielbia eksperymentować w kuchni a na urlop wybiera skrajności: Hel albo góry. W restauracji zamówi makaron koreański z kurczakiem i piwo grzane z cynamonem.

Natalia
Obsługa sali
Z firmą związana od początku 2021 roku. Na początku pracowała w naszym foodtrucku Pizza Bukowa a aktualnie dzieli się uśmiechem z gośćmi w naszej restauracji. Silna duchem i silna ciałem ponieważ uwielbia ćwiczyć ze sztangą – więc radzimy dojadać posiłki do końca. W restauracji zamówi makaron carbonara i podwójne espresso z mlekiem.

Marek
Dostawy
Najszybszy kierowca w mieście już od 2019 roku, to on przedziera się przez miejską dżunglę aby dotrzeć na czas z Waszymi zamówieniami. Podobno najstarszy w firmie, ale na co dzień najlepiej dogaduje się z młodszą częścią ekipy. Uwielbia nasze polskie Tatry a w restauracji zamówi makaron ze szpinakiem i kurczakiem i jasne piwo.